Gottamentor.Com
Gottamentor.Com

Chockad över att du är blockerad? Hur man berättar om någon blockerade dig på Facebook



Ta Reda På Ditt Antal Ängel

Hur man berättar om du

(iStock)

Blockering har funnits på sociala media evigt. Under nästan så länge det har funnits Facebook har det funnits möjligheten att blockera en annan användare - Oavsett om du inte gillar dem, föredrar du att hålla din profil privat från dem, eller av någon annan anledning, har vi blockerat sedan mitten av 2000-talet. Men ingen egentligen vill ha att blockeras ... Så hur vet du om det otänkbara har hänt dig?

Om du känner behov av att undersöka om du har blockerats - vare sig det är en tidigare vän, en missnöjd moster, en klasskompis från gymnasiet som du inte har sett sedan '08 eller ditt ex - finns detflera tecken på att leta efter i en klassisk FB-blockering. Så här vet du om du har blockerats på Facebook:


Hur man berättar om någon blockerade dig på Facebook

Liksom många andra sociala medieplattformar meddelar Facebook dig inte när någon har valt att blockera dig. Av den anledningen kan någon blockera dig utan att du ens vet. Det är dock inte så svårt att ta reda på sanningen ...

Relaterad: Vad är TikTok?

Den personen dyker inte upp på din väns lista.

Giphy

(Giphy)

Som Facebook-användare har du tillgång till en lista över alla dina vänner på nätverkssajten. Om du ser att någon du trodde att du var vän med saknar mycket uppenbar i listan kan det vara ett tecken på att de har blockerat dig. Om du gör en sökning i din vänlista och de är det fortfarande inte dyker upp, då har de gjort det definitivt blockerade dig.

Inga resultat dyker upp när du söker i deras namn.

Giphy

(Giphy)

Glöm aldrig när Kim Kardashian försökte slå upp Tristan Thompson på sociala medier för att ge honom en bit av hennes sinne- bara för att ta reda på att han hade blockerat henne! (De har mycket bättre villkor nu, men ändå: ett ikoniskt ögonblick.) Kim insåg att Thompson hade blockerat henne, för när hon skrev hans namn i sökfältet fanns inga resultat tillgängliga.


Detta är ett av de enklaste sätten att berätta om du har blockerats på Facebook av en viss person. Medan Facebook inte visar en lista över alla personer som har blockerat dig- även om det tillåter det du för att komma åt en lista över alla människor du har blockerat - du kan söka i varje enskild person för att se om du har blockerats.

Om du söker efter en persons namn och det inte finns några resultat eller om deras specifika profil inte visas i resultat, tyvärr, men du har blockerats.

Relaterat: 300 Instagram bildtexter

Facebook låter dig inte tagga dem i ett inlägg eller ett foto.

Giphy

(Giphy)

Om du inte vill göra för mycket snooping, är ett annat enkelt test för att se om du har blockerats att försöka märka personen (den anklagade, om du vill) i ett inlägg eller ett foto. Generellt, när du börjar skriva någons namn för att tagga dem på Facebook, fyller FB automatiskt resten av deras namn. Om det inte händer och personens namn inte dyker upp alls kan du satsa på att du har blivit #BLOCKAD.

Facebook låter dig inte skicka meddelanden direkt till personen.

Giphy

(Giphy)

Hela poängen med att blockera tillåter inte att det finns någon kommunikation mellan de två parterna. Så om du skriver in den anklagades namn i Facebook Messenger och försöker initiera ett meddelande och deras namn inte dyker upp, är det definitivt sus. Du kan till och med få ett felmeddelande som säger att användaren inte är tillgänglig. De är inte tillgängliga eftersom de har blockerat dig.

Användarprofilen är inte tillgänglig.

Giphy

(Giphy)


Detta leder oss till: Tyvärr, detta innehåll är inte tillgängligt just nu. Om du försöker direkt gå till den anklagades Facebook-profil och istället får felmeddelandet ovan blockeras du. Återigen är de inte tillgängliga eftersom de har valt att inte vara tillgängliga för dig specifikt. Yikes!

Nästa upp, experttips om hur man använder Instagram som ett proffs .